Cozmin Gușă vrea o televiziune de știri la nivel internațional. Firma sa, GeoPol a trimis către Consiliul Național al Audiovizualului o solicitare de licență pentru un post TV cu numele Realitatea Internațional.

Potrivit reprezentanților CNA, Realitatea Internațional va emite în țările din jurul României: Moldova, țările din fosta Iugoslavie, inclusiv Macedonia.

Realitatea Internațional va avea un studiou la București, altul la Bruxelles și câte unul în capitalele țărilor în care va fi prezentă. După modelul Euronews, crawl-ul va fi în limba fiecărei țări. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, costurile sunt estimate la aproximativ 12 – 15 milioane de euro, pe o perioadă de 3 – 4 ani.

GeoPol este deținută de Cozmin Gușă (50%) și Maricel Păcurariu (50%).

Petrișor Obae: Câți oameni vor fi atrași din zona Realitatea TV în noul proiect?

Cozmin Gușă: Nu pot să știu exact câte din resursele umane vor fi mobilizate și într-un proiect și în celălalt, dar, în mod evident, vorbim de două proiecte separate, Realitatea TV și Realitatea Internațional.

De ce acest proiect?

Aveam această idee de mai mulți ani. Încă de când am gândit dezvoltarea proiectului Money Channel în plan regional mi-am dat seama că o televiziune regională de business este o nișă mult prea îngustă și am decis să dezvolt un nou proiect de televiziune de știri și actualitate europeană și regională. Beneficiul pentru brandul Realitatea este creșterea valorii lui pe piețele vecine, dar mai ales pe piața europeană, element care ne va putea ajuta foarte mult la viitoarele negocieri de parteneriate internaționale, la posibile vânzări parțiale sau chiar totale.

Poate creditorul să facă așa ceva?

Dacă este în planul de reorganizare, da.

Va înghite noul proiect Realitatea Internațional actualul post Realitatea TV?

Nu. Cele două posturi sunt complementare. În România, va emite Realitatea TV, iar la nivel internațional va fi Realitatea Internațional. Emisiunile de pe Realitatea TV care merită vor fi traduse și în țările în care se va vedea Realitatea Internațional.

Faptul că vor fi retransmise o parte din programele Realitatea TV traduse, cu sigla și numele postului, va asigura o notorietate la nivel european.


Sursa: [You must be registered and logged in to see this link.]

___________________________________


Vu+Solo SE
IPBOX 910HD
Edision Progressiv HDc+
GooBang Doo ABOX Smart TV


[You must be registered and logged in to see this link.]

Locuri de munca in Europa