Consiliul Concurenţei, despre decizia ProTV: Va produce mutaţii majore în piaţa TV

Efectul imediat al deciziei PRO TV de a percepe cablistilor tarife de retransmisie poate să fie creșterea prețurilor la abonamentele de televiziune prin cablu, a declarat pentru HotNews.ro vicepreședintele Consiliului Concurenței, Mircea Valentin.

O alternativă care ar diminua acest impact ar fi că posturile operate de ProTV să fie incluse într-un pachet separat și fiecare abonat să aibă libertatea de a cumpăra acest pachet, apreciază Valentin pe marginea măsurii anunțate joi de către acest radiodifuzor.

“Decizia PRO TV va produce mutații majore în piață. Must-carry este un beneficiu al Legii audiovizualului și desigur că Protv poate renunța la acesta, cu consecința că retransmițătorii nu vor mai fi obligați să preia acest post, iar raporturile dintre postul TV și cablisti se vor regla pe baza exclusiv comercială”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Concurenţei.

Reglarea relațiilor dintre televizuni și operatorii de cablu prin acorduri directe va putea oferi o imagine mai corectă a valorii de piață de care se bucură fiecare televiziune, mai consideră Mircea Valentin.

Pro TV a înștiințat ieri CNA că iese din grila “must carry”, adică din lista posturilor libere la retransmisie pe care operatorii de cablu trebuie să le distribuie, fapt care înseamnă că firmele de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV pentru a retransmite postul și să plătească pentru a-l putea retransmite către abonați.


[You must be registered and logged in to see this link.]

___________________________________


Vu+Solo SE
IPBOX 910HD
Edision Progressiv HDc+
GooBang Doo ABOX Smart TV


[You must be registered and logged in to see this link.]

Locuri de munca in Europa