Digi 24, undă verde de la CNA. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat transformarea televiziunii generaliste 10 TV, pentru care RCS&RDS deţine o licenţă audiovizuală din decembrie 2010, în Digi 24.

Proiectul RCS&RDS a obţinut opt voturi pentru şi doar unul împotrivă, din partea Cristinei Trepcea.

“Feriţi-vă, s-ar putea să apară o televiziune normală. E o întoarcere a televiziunii undeva unde s-a pierdut pe o străduţă întunecată. Nu cred că putem vorbi despre concurenţă. În primele şase luni de zile nu ne dorim să măsurăm audienţa”, a declarat George Orbean, manager de proiect, în faţa Consiliului.


Noul post de televiziune al RCS&RDS va fi lansat pe 1 martie.

La ședinta CNA de astăzi au fost prezenţi Cosmin Prelipceanu (realizator TV), Antoaneta Dohotaru (producător general), Valeria Dorneanu (trainer), Luca Niculescu (Realizator TV) şi George Orbean (manager de proiect).
Discuţiile purtate de membrii CNA înainte de vot, în absenţa echipei Digi 24:

Mihai Mălaimare, membru CNA:

“În absenţa unei reacţii a pieţei, CNA-ul nu are nicio problemă. Noi am putea să informăm Parlamentul în legătură cu această temere.”
Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“Să facem un apel către Parlament să modifice legea astfel încât să nu mai permită ca un cablist să fie şi furnizor de conţinut. “
Ce au mai spus reprezentanţii Digi24:

Ne bazăm foarte mult pe teritoriu şi pe infrastructura Rcs&Rds şi aici avem un avantaj editorial: legături foarte multe cu ţara şi foarte rapide. Avem un departament de corespondenţi la Bucureşti.
În momentul de faţă avem 4 staţii locale: Braşov, Craiova, Timişoara şi Oradea. Vom avea în jur de 10 staţii locale. Focusul este pe staţia centrală acum. Ca să vă daţi seama de dimensiunile unei staţii locale, fiecare va avea în jur de 15-20 de angajati.
Dacă vă uitaţi la structura acţionariatului vedeţi că noi suntem feriţi de influenţe politice.
Luca Niculescu, despre talk-show de la 20.00-21.00:

“Ştiti ce fel de gen de emisiuni am făcut eu până acum… Vor fi dezbateri pe teme serioase. Dezbaterea pe unul dintre subiectele zilei, cu unul sau mai mulţi invitaţi dintre actorii zilei. Nu vor fi mulţi invitaţi, e un format de interviu clasic, 1-2 invitaţi într-o oră.”
Cosmin Prelipceanu, realizator TV:

“Canalul nostru vrea să fie o alternativă. Cu toţii suntem preocupaţi de această idee, să le oferim oamenilor ceea ce îşi doresc, chiar şi celor care au refuzat să se mai uite la televizor. La ora 22.000 pentru că suntem obişnuiţi să vedem foarte multe dezbateri şi puţine informaţii. Va fi un show de informaţie. Va avea culoarea unui magazin de ştiri mai degrabă decât a unui jurnal de ştiri. De la 23.00-24.00 privitorul nu va avea senzaţia că se uită la un talk-show.”


[You must be registered and logged in to see this link.]

___________________________________


Vu+Solo SE
IPBOX 910HD
Edision Progressiv HDc+
GooBang Doo ABOX Smart TV


[You must be registered and logged in to see this link.]

Locuri de munca in Europa