Február 27-től sugározza műsorát a közmédia új csatornája, a világszerte fogható Duna World Rádió.

Megszólalt "a szülőföld hangja", a Duna World Rádió, a közmédia önálló digitális műholdas rádiócsatornája 2012. február 27-én, hétfőn.

Mint neve is jelzi, a Duna Világrádió szándéka a hazájuktól távol élő magyarokat világszerte tájékoztatni az anyaország történéseiről, eseményeiről. Európa, Észak Afrika, a Közel–Kelet, Észak és Dél-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland magyar ajkú lakói február 27-től minden nap ingyenesen hallgathatják anyanyelvükön szülőföldjük eseményeit. Jelen és múlt összeér a Duna World Rádió műsoraiban: naponta krónikák, hírek, közéleti és kulturális műsorok, műsorrészletek, összeállítások hangzanak el a Kossuth Rádió és a Bartók Rádió aznapi műsoraiból, hogy távol élő honfitársaink tájékozódhassanak mindarról, ami a magyar közvéleményt foglalkoztatja. Ugyanakkor kultúránk alapköveiről és hagyományainkról sem feledkezünk meg: a Duna Világrádió ízelítőt ad a magyar Közszolgálati Archívum egyedien gazdag kínálatában található klasszikus irodalmi, rádiószínházi, zenei és humoros felvételekből is.

A Duna World Rádió vételkörzete: Európa (szabadon fogható), Észak-Afrika (szabadon fogható), Nyugat-Ázsia (Afganisztán, szabadon fogható), Észak-Amerika (részben szabadon a C sávban, részben előfizetési díj ellenében a teljes USA területén hozzáférhető), Ausztrália és Új-Zéland (szabadon fogható), Dél-Amerika (szabadon fogható) - áll az MTVA közleményében.

A Duna World Rádió az Eurbord 9A 11,766(V) GHz-én, az MTVA hagyományos felbontású (SD) csatornáit sugárzó multiplexében kapott helyet és szabadon vehető az A: 2256 PID-en (SR: 27500 FEC:3/4) február 8 óta, igaz korábban a Kossuth Rádió adása volt vehető (teszt jelleggel) a csatornán.


[You must be registered and logged in to see this link.]

___________________________________


Vu+Solo SE
IPBOX 910HD
Edision Progressiv HDc+
GooBang Doo ABOX Smart TV


[You must be registered and logged in to see this link.]

Locuri de munca in Europa